Time Out voor de baasjes
Time Out voor de dieren

Balans tussen ons fysiek, mentaal en spiritueel zijn.

E.E.N. energetica en Bach Bloesem remedies

Balans tussen ons fysiek, mentaal en spiritueel zijn.

Therapeutisch werken met de EEN-energetica

De afkorting E.E.N. staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeswijzen.

Wijlen Mariet van Buuren heeft de opleiding tot E.E.N.-therapeut vormgegeven. www.instituuteen.nl

En zij heeft de middelen (E.E.N.-energetica) vanuit haar eigen kracht ontwikkeld. 

Zonder op details te willen ingaan volgt hier een korte uitleg van de werking.

De energetische middelen met de naam E.E.N.-energetica werken transformerend en zijn een steun voor mensen en dieren. Ze herstellen de krachten in mens en dier. Het betreft de lichtkracht, wilskracht, draagkracht, daadkracht, vertrouwen en liefdeskracht.

De middelen hebben een heel brede werking: ze helen op chakra- energetisch- en stoffelijk niveau. Met 'helen' wordt in dit geval bedoeld: lichaam, geest en ziel in balans brengen.

Elk middel heeft zijn eigen specifieke werking. Wanneer we werken met de E.E.N.-energetica, zal de energie inzichten geven. Het bewustwordingsproces leidt tot een energetische verandering in het lichaam, maakt dat energetische blokkades oplossen.

De middelen hebben altijd positieve namen. Enkele voorbeelden zijn: begrip, helderheid, ontspanning, bescherming, evenwicht, veiligheid. Er is een verbinding naar o.a. de numerologie, de chakra's en naar edelstenen. 

Met behulp van polsdiagnostiek wordt bepaald welke middelen op dit moment nodig zijn. De druppels uit de stockflesjes worden toegevoegd aan het bronwater. Zo ontstaat er een complex. Van dit complex neem je 4 keer per dag 4 druppels in. 

 

 Naast de E.E.N.-energitica van Instituut E.E.N. zet ik ook Bach bloesemremedies in, voor mensen en dieren. Vaak ook in combinaties van beide soorten remedies. 

 

Therapeutisch werken met de Bach Bloesem remedies

 

De Bach Bloesem Remedies - ontwikkeld door de Engelse arts Dr. Edward Bach - werken op de gemoedsgesteldheid van mensen en dieren. Ze zullen de houding tegenover ziekte en gezondheid veranderen. De Bach bloesems vervangen niets, zij veranderen slechts de richting: de energie kan weer in de goede richting stromen. De remedies zijn verdeeld in zeven hoofdgroepen:

 

Groep 1. Voor hen die lijden aan angsten
Groep 2. Onzekerheid
Groep 3. Onvoldoende interesse in het hier en nu; ongeconcentreerdheid
Groep 4. Eenzaamheid; alleen voelen
Groep 5. Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
Groep 6. Moedeloosheid en wanhoop
Groep 7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

 

Met behulp van polsdiagnostiek wordt bepaald welke middelen op dit moment nodig zijn. De druppels uit de stockflesjes worden toegevoegd aan het bronwater. Zo ontstaat er een complex. Van dit complex neem je 4 keer per dag 4 druppels in. 

 

Bij de druppels voor mensen horen positieve affirmaties die de werking van de bloesems nog eens onderstrepen en versterken. U maakt zelf een keuze uit de het beste bij u passende affirmaties. 

 

Heel vaak worden de druppels gecombineerd met de E.E.N.-energetica waarover u op de vorige pagina meer heeft kunnen lezen.