Time Out voor de baasjes
Time Out voor de dieren

Cursussen voor paarden

Cursussen voor mensen en paarden

Cursussen voor paarden

 Introductiecursus Jin Shin Jyutsu® voor paarden

Data: 13 en 20 mei 2023 (twee zaterdagen)

of 

7 en 8 oktober 2023 (een weekend)

Locatie: Uniekerwijs, Achter de Bienberg, Wessem (weide Uniekerwijs is gelegen aan de grote parkeerplaats aan de linkerzijde).

Kosten: € 225,00 incl. boek, koffie en thee. Lunch graag zelf meebrengen. 

----------------------------------------------------------------------------------------

De Jin Shin Jyutsu Physio Filosofie komt voort uit aloude kennis en de innerlijke wijsheid van mensen en dieren. De toepassing van deze techniek brengt harmonie in het energiesysteem van het lichaam en bevordert daardoor gezondheid en welzijn.

Deze cursus is gebaseerd op de zelfhulpboeken 1 en 2 van Mary Burmeister. De ligging en de betekenissen van de 26 "veiligheidsenergiesloten" wordt toegelicht. Ook leer je over de toepassing van eenvoudige volgordes en stromen. De deelnemers van de cursus worden uitgenodigd de stromen eerst toe te passen op zichzelf en daarna op de paarden. Dit leidt tot een verdieping en verfijning van de aanraking. 

Deze cursus is toegankelijk voor alle geïnteresseerden, ook zonder voorafgaande kennis van Jin Shin Jyutsu®.

De cursus wordt georganiseerd door Annemieke Driessens van Time Out voor Mens & Dier.

Door de zachte manier van aanraken, kan een Jin Shin Jyutsu behandeling nooit schadelijk zijn en kan het de werking van andere behandelmethoden niet verstoren. 'De enige manier waarop Jin Shin Jyutsu niet werkt is als je het niet toepast!’

Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar info@timeoutvoormensendier.nl. Dan stuur ik je graag het betreffende inschrijfformulier toe. 

 

E-learning

"Introductie Jin Shin Jyutsu® voor paarden"

Het E-learning programma is samengesteld voor:

  • mensen die veraf wonen
  • mensen die geen twee dagen van huis kunnen in de weekenden, of in het weekend moeten werken
  • voor mensen die een 'live cursus' gevolgd hebben en graag de lesstof nog eens herhaald willen krijgen

Aan de hand van ±  40 korte video's behandel ik dezelfde lesstof die in mijn weekendcursussen aan bod komt. Je kunt de lessen in je eigen tempo volgen en indien gewenst nog vaker bekijken.

Wat er zoal aan de orde komt:

- De geschiedenis van Jin Shin Jyutsu®

- Ligging, doel en betekenis van de veiligheidsenergiesloten

- Waar moet je aan denken bij het werken met paarden

- De stromen die we inzetten bij paarden

Een aantal toepassingen laat ik zien op de prachtige Fries Wilco..

De kosten zijn € 245,00

Hoe?

Geef via mail aan dat je de e-learning lessen wilt volgen (incl. je adresgegevens en GSM-nummer). Je krijgt dan een factuur of betaalverzoek. Na betaling deel ik de lessen met je via wetransfer en kun je de lessen in je eigen tempo volgen.  Inclusief 2 keer een half uur individueel vragen stellen via google-meet of een andere optie.  Deze tijdstippen spreken we samen af.

E-learning

Special topics Paarden

Voor oud-curssten van de introductiecursus Jin Shin Jyutsu® voor paarden - of die nu digitaal of live gevolgd is  - is er de mogelijkheid om in te schrijven voor de Special topics Paarden. Dit is een soort van bibliotheek van onderwerpen waarvan een powerpoint is gemaakt. Op dit moment zijn er 64 onderwerpen opgenomen. Voor elk onderwerp - denk aan hoefbevangenheid, koliek, jaloezie, afstand doen van een veulen - zijn een aantal handposities uitgezocht die jouw paard kunnen helpen. Deze handposities zijn ook ingetekend op een afbeelding van een paard. En er wordt vaak verwezen naar de stromen die in de introductiecursus zijn behandeld. Uiteraard zijn er altijd meerdere mogelijkheden; dat weten de mensen die een cursus gevolgd hebben. Maar het geeft je snelle handreikingen om concreet aan de slag te gaan.

Voor dit pakket schrijf je in via mail. Geef daarbij ook je GSM-nummer door. Ik stuur je dan een betaalverzoek en deel dan - na betaling - alle bestanden met je. De kosten bedragen € 85,00 info@timeoutvoormensendier.nl

Introductiecursus Jin Shin Jyutsu® voor dieren door Adele Leas, de Amerikaanse schrijfster van het boek "Jin Shin Jyutsu for your animal companions"

Geweldig dat Adele weer naar Europa gaat komen!!

De Jin Shin Jyutsu Physio Filosofie komt voort uit aloude kennis en de innerlijke wijsheid van mensen en dieren. Dit is een alternatieve geneeswijze. De toepassing van deze kunst brengt harmonie in het energiesysteem van het lichaam en bevordert daardoor gezondheid en welzijn.
Deze cursus is gebaseerd op de zelfhulpboeken 1 en 2 van Mary Burmeister, de grondlegster van Jin Shin Jyutsu® in het Westen. De ligging en de betekenissen van de 26 "veiligheidsenergiesloten" worden toegelicht. Ook leer je over de toepassing van eenvoudige reeksen en stromen. De deelnemers van de cursus worden uitgenodigd de stromen eerst toe te passen op zichzelf en daarna op de verschillende diersoorten. Dit leidt tot een verdieping en verfijning van de aanraking. Er wordt gewerkt met paarden, katten, honden, geiten en varkens.

De cursus wordt gegeven in het Engels en per zin vertaald in het Nederlands. 

Locatie: Hurmes Dierenthoes, Lochtstraat 22, Stramproy. https://hurmesdierenthoes.nl/

Data: 23, 24 en 25 juni 2023.

Kosten: € 460,00 incl. boek, kaart van de veiligheidsenergiesloten, incl. koffie/thee en lunch. Mocht je al het bezit zijn van boek en kaart kun je de kosten daarvan in mindering brengen op de cursusprijs. Voor aanmelden of meer informatie: info@timeoutvoormensendier..nl

 Inmiddels zijn er al 15 inschrijvingen. Max. 20 deelnemers.

N.B. Voor alle acitiviteiten geldt dat de deelnemers dienen te beschikken over een aansprakelijkheidsverzekering.