Time Out voor de baasjes
Time Out voor de dieren

Cursussen voor honden

Cursussen mensen en honden

Cursussen voor honden

Introductiecursussen Jin Shin Jyutsu voor honden in kleine groepen

In 2022 is al één cursuswekkend gepland op:

  • 14 en 15 mei 2022

Het betreft een tweedaagse cursus waarbij je leert hoe je Jin Shin Jyutsu op je eigen huisdier toe kunt passen. In twee dagen van 10.00u tot 16.00u heb je de theorie onder de knie en heb je de 'stromen' toegepast op jezelf en je hond. De cursuskosten bedragen € 245,00 incl. het cursusboek, lunch, koffie en thee. Mocht je hond niet geschikt zijn om mee te doen - om welke reden dan ook - kan een van mijn eigen hondjes ingezet worden. De mensen die tot nog toe hebben deelgenomen zijn enthousiast! Zie de foto's en korte impressies van de cursussen miijn facebookpagina www.facebook.com/timeoutvoormensendier

Door de zachte manier van aanraken, kan een Jin Shin Jyutsu behandeling nooit schadelijk zijn en kan het de werking van andere behandelmethoden niet verstoren. 'De enige manier waarop Jin Shin Jyutsu niet werkt is als je het niet toepast!’ werd me eens verteld. 

Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar info@timeoutvoormensendier.nl. Dan stuur ik je het betreffende inschrijfformulier toe.

Minimaal aantal deelnemers: 3. Maximaal aantal deelnemers: 4

Een-op-een cursussen

Wil je Jin Shin Jyutsu op een individuele manier leren met je eigen hond, kat of paard, dan kun je inschrijven voor de Een-op-een cursus Jin Shin Jyutsu voor honden,katten of paarden. Tijdens deze cursus wordt naast de algemene theorie ingegaan op de specifieke projecten van je hond, kat of paard. Jij bepaalt zelf hoe lang je les wilt hebben, maar hou rekening met minimaal 6 uur om de basisbeginselen onder de knie te krijgen. Deze cursusdag kan verdeeld woden over twee dagdelen op één dag, of twee dagdelen op twee verschillende dagen. Bel me om een afspraak te maken!

Het tarief is € 60,00  per uur incl. BTW, excl. boek en excl. lunch. Een cursus voor honden wordt op mijn eigen locatie in Nederweert gegeven. Een cursus voor katten of paarden kan op jouw locatie. Daarvoor breng ik € 0,28 per km in rekening (voor reistijd incl. reiskosten).

Introductiecursus Jin Shin Jyutsu voor honden op locatie

Deze cursussen kunnen ook op locatie worden verzorgd. Neem contact met me op voor de voorwaarden. info@timeoutvoormensendier.nl of 06-24623147.

E-learning (nieuw!!)

"Introductie Jin Shin Jyutsu voor honden"

Het E-learning programma is samengesteld voor:

  • mensen die veraf wonen,
  • mensen die een hond hebben die niet geschikt om mee op cursus te gaan om wat voor reden dan ook
  • mensen die geen twee dagen van huis kunnen in de weekenden, of in het weekend moeten werken
  • voor mensen die een 'live cursus' gevolgd hebben en graag de lesstof nog eens herhaald willen krijgen

Aan de hand van ±  40 korte video's behandel ik dezelfde lesstof die in mijn weekendcursussen aan bod komt. Je hebt drie maanden de tijd om na inschrijving de lessenserie te volgen.

Wat er zoal aan de orde komt:

- De geschiedenis van Jin Shin Jyutsu

- Ligging, doel en betekenis van de veiligheidsenergiesloten

- Waar moet je aan denken bij het werken met honden

- De stromen die we inzetten bij honden

Een aantal toepassingen laat ik zien op mijn eigen hondje Lizzy.

De kosten zijn € 245,00 incl. diverse downloadbare teksten en tekeningen. Tevens inclusief 2 keer een half uur individueel vragen stellen via google meet.  Een tijdsipt spreken we samen af.

Je kunt je hiervoor aanmelden via https://dierenhelen.nl/

E-learning (nieuw!!)

Special topics Honden

Voor oud-curssten van de introductietrainingen Jin Shin Jyutsu voor honden - of die nu digitaal of live gevolgd is  - is er de mogelijkheid om in te schrijven voor de Special topics Honden. Dit is een soort van bibliotheek van onderwerpen waarvan video's zijn gemaakt. Op dit moment zijn er 50 onderwerpen opgenomen. Voor elk onderwerp, denk aan angst, jaloezie, hotspot of zindelijkheid zijn een aantal handposities uitgezocht die jouw hond kunnen helpen. Deze handposities zijn ook ingetekend op een afbeelding van een hond. En er wordt vaak verwezen naar de stromen die in de introductiecursus zijn behandeld. Uiteraard zijn er altijd meerdere mogelijkheden; dat weten de mensen die een cursus gevolgd hebben. Maar het geeft je snelle handreikingen om concreet aan de slag te gaan.

Je kunt ook zelf aangeven of er behoefte is aan andere onderwerpen. Dan kan ik daar weer filmpjes bij maken. Op deze manier groeit de bibliotheek. 

Voor dit onderdeel van de website www.dierenhelen.nl schrijf je eenmalig in en de website blijft in stand tot minimaal mijn pensioen.. De kosten bedragen € 85,00 incl. BTW https://dierenhelen.nl/product/special-topics-honden/

Introductiecursus Jin Shin Jyutsu voor dieren door Adele Leas, de Amerikaanse schrijfster van het boek "Jin Shin Jyutsu for your animal companion"

Geweldig dat Adele Leas weer naar Europa gaat komen!

De Jin Shin Jyutsu Physio Filosofie komt voort uit aloude kennis en de innerlijke wijsheid van mensen en dieren. Dit is een alternatieve geneeswijze. De toepassing van deze kunst brengt harmonie in het energiesysteem van het lichaam en bevordert daardoor gezondheid en welzijn.
Deze cursus is gebaseerd op de zelfhulpboeken 1 en 2 van Mary Burmeister, de grondlegster van Jin Shin Jyutsu in het Westen. De ligging en de betekenissen van de 26 "veiligheidsenergiesloten" worden toegelicht. Ook leer je over de toepassing van eenvoudige reeksen en stromen. De deelnemers van de cursus worden uitgenodigd de stromen eerst toe te passen op zichzelf en daarna op de verschillende diersoorten. Dit leidt tot een verdieping en verfijning van de aanraking. Er wordt gewerkt met paarden en honden.

De cursus wordt gegeven in het Engels en zin voor zin vertaald in het Nederlands. 

Data: 24, 25 en 26 juni 2022.

Locatie: Domein Panhof, Panhovenstraat 5, Peer (B.)

Kosten: € 450,00 incl. boek, lunches, koffie/thee

 

N.B. Voor alle acitiviteiten geldt dat de deelnemers dienen te beschikken over een aansprakelijkheidsverzekering.