Time Out voor de baasjes
Time Out voor de dieren

Leren is kennis, loslaten is wijsheid

Cursussen en andere activiteiten

Leren is kennis, loslaten is wijsheid

 

Informatiemiddag bij Isidorus huis - tuin - dier in Weert

Datum: zaterdag 23 februari van 14.00 - 15.30u

Kosten per persoon € 7,50 incl. koffie/thee en een handout. Graag even aanmelden via info@timeoutvoormensendier.nl

Mastenbroekweg 2, 6006 PT Weert

Jin Shin Jyutsu is een in Nederland nog vrij onbekende Japanse harmoniseringsmethode. Het is een van de eenvoudigste manieren om in balans te komen: door de zeer (dier)vriendelijke aanrakingen geneest het lichaam zichzelf. Het wordt toegepast op mensen en dieren. Het is niet zweverig of eng, iedereen kan het leren. Er worden ook cursussen in gegeven. Heel kort door de bocht is het een soort acupunctuur zonder naalden. De methode helpt bij fysieke, mentale en emotionele klachten. Tijdens deze middag krijgen jullie informatie over de achtergronden van de methode en laat Annemieke Driessens van Time Out voor Mens & Dier enkele toepassingen zien, die je - als je weer thuis bent - meteen op je hond/kat/paard (of jezelf) kunt gaan toepassen. 

 

Workshop Jin Shin Jyutsu als teamuitje

Workshop Jin Shin Jyutsu voor teams tot 12 personen. Dit is mogelijk op mijn eigen locatie Smisserstraat 8 in Nederweert of op uw locatie.

Tijd: 2 uur

Korte introductie in en uitleg van de Japanse Harmoniseringsmethode Jin Shin Jyutsu. Vervolgens oefenen we een van de stromen. De stromen zijn gemakkelijk toe te passen. Alle deelnemers worden onder begeleiding 'gestroomd' door twee andere deelnemers en ervaren hoe dat voelt. Omdat het een zelfhulpmethode is krijgt eenieder ook handreikingen om de 'stroom' op zichzelf toe te gaan passen. 'De enige manier waarop het niet werkt is als je het niet doet'. 

Kosten: € 99,00 incl. koffie of thee.

Voor een workshop op locatie komen daar nog de reiskosten (€ 0,28 per km. incl. reistijd) bij. 

Informeer naar de mogelijkheden via info@timeoutvoormensendier.nl

Informatie-avond/-middag

Wilt u een avond organiseren voor uw hondenschool, manege of de vrouwenvereniging? Ik verzorg graag een informatie-avond over Jin Shin Jyutsu, een Japanse harmoniseringsmethode. Naar keuze vertel ik over de mogelijheden van Jin Shin Jyutsu voor honden, paarden of mensen. Ook deel ik praktische tips op zo'n avond waardoor de deelnemers meteen zelf met een aantal toepassingen aan de slag kunnen.

Kosten: € 50,00 incl. BTW. Reiskosten € 28,00 per kilometer.

Introductiecursus Jin Shin Jyutsu voor paarden (nog 1 plaats)

In twee dagen heb je de theorie onder de knie en toegepast op jezelf en de paarden van de manege. 

Zondag 24 en zondag 7 april 2019.

Tijd beide dagen van 9.30u tot 15.30u. 

Locatie: Manege Blue Stables, Heihuisweg 5, 6006 ST Weert

De Jin Shin Jyutsu Physio Filosofie komt voort uit aloude kennis en de innerlijke wijsheid van mensen en dieren. De toepassing van deze techniek brengt harmonie in het energiesysteem van het lichaam en bevordert daardoor gezondheid en welzijn.
Deze cursus is gebaseerd op de zelfhulpboeken 1 en 2 van Mary Burmeister. De ligging en de betekenissen van de 26 "veiligheidsenergiesloten" wordt toegelicht. Ook leer je over de toepassing van eenvoudige volgordes en stromen. De deelnemers van de cursus worden uitgenodigd de stromen eerst toe te passen op zichzelf en daarna op de paarden. Dit leidt tot een verdieping en verfijning van de aanraking. De groep is minimaal 4 deelnemers, maximaal 8 deelnemers. 

Deze cursus is toegankelijk voor alle geïnteresseerden, ook zonder voorafgaande kennis van Jin Shin Jyutsu.

De cursus wordt georganiseerd door Annemieke Driessens van Time Out voor Mens & Dier.

Door de zachte manier van aanraken, kan een Jin Shin Jyutsu behandeling nooit schadelijk zijn en kan het de werking van andere behandelmethoden niet verstoren. 'De enige manier waarop Jin Shin Jyutsu niet werkt is als je het niet toepast!’ werd me eens verteld. 

Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar info@timeoutvoormensendier.nl. Dan stuur ik je graag het inschrijfformulier toe. 

Wil je in de buurt overnachten, dan stuur ik je graag een lijst met verblijfsmogelijkheden. 

De kosten zijn € 210,00 incl. boek (Adele Leas 'Jin Shin Jyutsu for your animal companion') excl. lunch. Heb je het boek al in je bezit, dan wordt de cursusprijs € 180,00. Breng je het dan wel mee naar de cursus? De lunch graag ook zelf meebrengen.

Introductiecursus Jin Shin Jyutsu voor dieren door Adele Leas, de Amerikaanse schrijfster van het boek "Jin Shin Jyutsu for your animal companion"

De Jin Shin Jyutsu Physio Filosofie komt voort uit aloude kennis en de innerlijke wijsheid van mensen en dieren. Dit is een alternatieve geneeswijze. De toepassing van deze kunst brengt harmonie in het energiesysteem van het lichaam en bevordert daardoor gezondheid en welzijn.
Deze cursus is gebaseerd op de zelfhulpboeken 1 en 2 van Mary Burmeister, de grondlegster van Jin Shin Jyutsu in het Westen. De ligging en de betekenissen van de 26 "veiligheidsenergiesloten" worden toegelicht. Ook leer je over de toepassing van eenvoudige reeksen en stromen. De deelnemers van de cursus worden uitgenodigd de stromen eerst toe te passen op zichzelf en daarna op de verschillende diersoorten. Dit leidt tot een verdieping en verfijning van de aanraking.

De cursus wordt gegeven in het Engels en zin voor zin vertaald in het Nederlands. 

Locatie: Manege Blue Stables, Heihuisweg 5, 6006 ST Weert

Data: 5, 6 en 7 juli 2019

Kosten: € 405,00 incl. boek en vertaling, en overzicht veiligheidsenergiesloten. Excl. lunch.

Heb je al eerder meegedaan zijn de kosten € 370,00 excl. boek en vertaling en exc. overzicht veiligheidsenergiesloten. Excl. lunch.

Introductiecursus Jin Shin Jyutsu voor honden

De cursusweekenden voorjaar 2019 zijn gepland op:

  • Zaterdag 9 en zondag 10 maart (VOL)
  • Vrijdag 24 en zaterdag 25 mei
  • Zaterdag 15 en zondag 16 juni

Het betreft een tweedaagse cursus waarbij je leert hoe je Jin Shin Jyutsu op je eigen huisdier toe kunt passen. In twee dagen van 9.30u tot 15.30u heb je de theorie onder de knie en heb je de 'stromen' toegepast op jezelf en je hond. De cursuskosten bedragen 185 euro incl. het cursusboek (excl. lunch). Mocht je hond niet geschikt zijn om mee te doen - om welke reden dan ook - kan een van mijn eigen hondjes ingezet worden. De mensen die tot nog toe hebben deelgenomen zijn enthousiast! Zie de foto's en korte impressies van de cursussen miijn facebookpagina www.facebook.com/timeoutvoormensendier

Door de zachte manier van aanraken, kan een Jin Shin Jyutsu behandeling nooit schadelijk zijn en kan het de werking van andere behandelmethoden niet verstoren. 'De enige manier waarop Jin Shin Jyutsu niet werkt is als je het niet toepast!’ werd me eens verteld. 

Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar info@timeoutvoormensendier.nl. Dan stuur ik je het betreffende inschrijfformulier toe.

Wil je in de buurt overnachten, dan stuur ik je graag een lijst met verblijfsmogelijkheden toe. 

Introductiecursus Jin Shin Jyutsu voor honden of paarden op locatie

Deze cursussen kunnen ook op locatie worden verzorgd. Neem contact met me op voor de voorwaarden. info@timeoutvoormensendier.nl of 06-24623147.

Zelfhulpcursussen Jin Shin Jyutsu (voor mensen)

In een serie van 6 avonden leer je van Jin Shin Jyutsu een aantal stromen op jezelf toe te passen. Het eerste gedeelte van de avond een stukje theorie over Jin Shin Jyutsu en toelichting op een van de stromen, het tweede gedeelte van de avond passen we de toegelichte stroom op onszelf toe. In kleine groepjes (maximaal 9 deelnemers). De nieuwe serie is gepland op de volgende dinsdagavonden van 19.30u. -2130u.:

9 april, 30 april, 21 mei, 4 juni, 25 juni en 2 juli 2019.

Vraag een inschrijfformulier aan via info@timeoutvoormensendier.nl of 06-24623147.

Na het volgen van de eerste serie van 6 lessen kun je intekenen op een vervolg. Er is een vervolggroep gepland op de volgende maandagavonden van 19.30-21.30u:

8 april, 29 april, 13 mei, 3 juni, 24 juni en 1 juli.

Locatie: Cursusruimte Smisserstraat 8, 6031 AE Nederweert

Cursuskosten: € 89,00 voor 6 avonden van twee uur.

N.B. Deelnemers aan de cursussen dienen te beschikken over een aansprakelijkheidsverzekering.