Time Out voor de baasjes
Time Out voor de dieren

Leren is kennis, loslaten is wijsheid

Cursussen en andere activiteiten

Leren is kennis, loslaten is wijsheid

 

Workshop Jin Shin Jyutsu als teamuitje

Workshop Jin Shin Jyutsu voor teams tot 12 personen. Dit is mogelijk op mijn eigen locatie Smisserstraat 8 in Nederweert of op uw locatie.

Tijd: 2 uur

Korte introductie in en uitleg van de Japanse Harmoniseringsmethode Jin Shin Jyutsu. Vervolgens oefenen we een van de stromen. De stromen zijn gemakkelijk toe te passen. Alle deelnemers worden onder begeleiding 'gestroomd' door twee andere deelnemers en ervaren hoe dat voelt. Omdat het een zelfhulpmethode is krijgt eenieder ook handreikingen om de 'stroom' op zichzelf toe te gaan passen. 'De enige manier waarop het niet werkt is als je het niet doet'. 

Kosten: € 99,00 incl. koffie of thee (per groep)

Voor een workshop op locatie komen daar nog de reiskosten (€ 0,28 per km. incl. reistijd) bij. 

Informeer naar de mogelijkheden via info@timeoutvoormensendier.nl

Informatie-avond/-middag

Wilt u een avond organiseren voor uw hondenschool, manege of de vrouwenvereniging? Ik verzorg graag een informatie-avond over Jin Shin Jyutsu, een Japanse harmoniseringsmethode. Naar keuze vertel ik over de mogelijheden van Jin Shin Jyutsu voor honden, paarden of mensen. Ook deel ik praktische tips op zo'n avond waardoor de deelnemers meteen zelf met een aantal toepassingen aan de slag kunnen.

Kosten: € 57,50 incl. BTW. Reiskosten € 0,28 per kilometer.

Introductiecursus Jin Shin Jyutsu voor paarden

Er zijn twee cursus-weekenden gepland, een in Velden bij Groots & Puur met Paardenkracht en een in Peer (België) bij Domein Panhof.

In twee dagen heb je de theorie onder de knie en toegepast op jezelf en de paarden en pony's van Groots & Puur met Paardenkracht of de paarden van Domein De Panhof.

Locatie: Groots & Puur met Paardenkracht, Stappersstraat 12, 5951 NS Velden

Zaterdag 18 en zondag 19 april 2020

Tijd beide dagen van 10.00u tot 16.00u. 

De kosten bedragen € 260,00 incl. koffie, thee, iets lekkers, lunch, boek en vertaling.

Minimaal aantal deelnemers: 5; Maximaal aantal deelnemers: 8

Locatie: Domein Panhof, Panhovenstraat 5/B, 3990 Peer, België

Zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020

Tijd: beide dagen van 10.00u tot 16.00u

Kosten bedragen € 245,00 incl. koffie, thee, iets lekkers, lunch, boek en vertaling.

Minimaal aantal deelnemers: 5; Maximaal aantal deelnemers: 10

De Jin Shin Jyutsu Physio Filosofie komt voort uit aloude kennis en de innerlijke wijsheid van mensen en dieren. De toepassing van deze techniek brengt harmonie in het energiesysteem van het lichaam en bevordert daardoor gezondheid en welzijn.

Deze cursus is gebaseerd op de zelfhulpboeken 1 en 2 van Mary Burmeister. De ligging en de betekenissen van de 26 "veiligheidsenergiesloten" wordt toegelicht. Ook leer je over de toepassing van eenvoudige volgordes en stromen. De deelnemers van de cursus worden uitgenodigd de stromen eerst toe te passen op zichzelf en daarna op de paarden. Dit leidt tot een verdieping en verfijning van de aanraking. 

Deze cursus is toegankelijk voor alle geïnteresseerden, ook zonder voorafgaande kennis van Jin Shin Jyutsu.

De cursus wordt georganiseerd door Annemieke Driessens van Time Out voor Mens & Dier.

Door de zachte manier van aanraken, kan een Jin Shin Jyutsu behandeling nooit schadelijk zijn en kan het de werking van andere behandelmethoden niet verstoren. 'De enige manier waarop Jin Shin Jyutsu niet werkt is als je het niet toepast!’ werd me eens verteld. 

Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar info@timeoutvoormensendier.nl en vermeld de locatie. Dan stuur ik je graag het betreffende inschrijfformulier toe. 

Wil je in de buurt van Groots & Puur overnachten, dan stuur ik je graag een lijst met verblijfsmogelijkheden. Bij Domein Panhof zijn er ook mogelijkheden voor logies op de manege zelf. Neem daarvoor contact op met Nele van Domein Panhof www.domeinpanhof.be

Introductiecursus Jin Shin Jyutsu voor dieren door Adele Leas, de Amerikaanse schrijfster van het boek "Jin Shin Jyutsu for your animal companion"

De Jin Shin Jyutsu Physio Filosofie komt voort uit aloude kennis en de innerlijke wijsheid van mensen en dieren. Dit is een alternatieve geneeswijze. De toepassing van deze kunst brengt harmonie in het energiesysteem van het lichaam en bevordert daardoor gezondheid en welzijn.
Deze cursus is gebaseerd op de zelfhulpboeken 1 en 2 van Mary Burmeister, de grondlegster van Jin Shin Jyutsu in het Westen. De ligging en de betekenissen van de 26 "veiligheidsenergiesloten" worden toegelicht. Ook leer je over de toepassing van eenvoudige reeksen en stromen. De deelnemers van de cursus worden uitgenodigd de stromen eerst toe te passen op zichzelf en daarna op de verschillende diersoorten. Dit leidt tot een verdieping en verfijning van de aanraking.

De cursus wordt gegeven in het Engels en zin voor zin vertaald in het Nederlands. 

Locatie: Manege Blue Stables, Heihuisweg 5, 6006 ST Weert

Data: Op z'n vroegst komt Adele in 2021 pas weer naar Nederland.

Kosten: € 405,00 incl. boek en vertaling, en overzicht veiligheidsenergiesloten. Excl. lunch.

Heb je al eerder meegedaan zijn de kosten € 370,00 excl. boek en vertaling en exc. overzicht veiligheidsenergiesloten. Excl. lunch.

Introductiecursussen Jin Shin Jyutsu voor honden

De cursusweekenden zijn gepland op:

  • Zaterdag 21 en zondag 22 maart 2020 (nog 2 plaatsen)
  • Zaterdag 2 en zondag 3 mei 2020 (nog 3 plaatsen)
  • Zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020 (nog 3 plaatsen)

Het betreft een tweedaagse cursus waarbij je leert hoe je Jin Shin Jyutsu op je eigen huisdier toe kunt passen. In twee dagen van 9.30u tot 15.30u heb je de theorie onder de knie en heb je de 'stromen' toegepast op jezelf en je hond. De cursuskosten bedragen € 210,00 incl. het cursusboek, lunch, koffie en thee. Mocht je hond niet geschikt zijn om mee te doen - om welke reden dan ook - kan een van mijn eigen hondjes ingezet worden. De mensen die tot nog toe hebben deelgenomen zijn enthousiast! Zie de foto's en korte impressies van de cursussen miijn facebookpagina www.facebook.com/timeoutvoormensendier

Door de zachte manier van aanraken, kan een Jin Shin Jyutsu behandeling nooit schadelijk zijn en kan het de werking van andere behandelmethoden niet verstoren. 'De enige manier waarop Jin Shin Jyutsu niet werkt is als je het niet toepast!’ werd me eens verteld. 

Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar info@timeoutvoormensendier.nl. Dan stuur ik je het betreffende inschrijfformulier toe.

Minimaal aantal deelnemers: 3. Maximaal aantal deelnemers: 5

Wil je in de buurt overnachten, dan stuur ik je graag een lijst met verblijfsmogelijkheden toe. 

E-learning programma

Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van een E-learning programma zodat mensen

  • die veraf wonen,
  • een hond hebben die niet geschikt om mee op cursus te gaan om wat voor reden dan ook, of
  • baasjes die geen twee dagen van huis kunnen in de weekenden

toch kunnen leren hoe ze Jin Shin Jyutsu bij hun eigen hond kunnen toepassen.

Binnenkort meer informatie op https://dierenhelen.nl/

 

Introductiecursus Jin Shin Jyutsu voor honden of paarden op locatie

Deze cursussen kunnen ook op locatie worden verzorgd. Neem contact met me op voor de voorwaarden. info@timeoutvoormensendier.nl of 06-24623147.

Zelfhulpcursussen Jin Shin Jyutsu (voor mensen)

In een serie van 6 avonden leer je van Jin Shin Jyutsu een aantal stromen - de zogenaamde zelfhulpstromen - op jezelf toe te passen. Het eerste gedeelte van de avond een stuk theorie over Jin Shin Jyutsu en toelichting op een van de stromen, het tweede gedeelte van de avond passen we de toegelichte stroom op onszelf toe. In kleine groepjes (maximaal 8 deelnemers). Er zijn twee nieuwe series gepland op de volgende dinsdagavonden van 19.30u. -2130u.:

Optie 1:  14 januari, 28 januari, 11 februari, 3 maart, 17 maart en 31 maart 2020 (vol)

Optie : 2 14 april, 28 april, 12 mei, 26 mei, 9 juni 2020 en 23 juni 2020 (nog 6 plaatsen)

Cursuskosten voor deze serie: € 95,00 voor 6 avonden van twee uur.

Locatie: Cursusruimte Smisserstraat 8, 6031 AE Nederweert

Vraag een inschrijfformulier aan via info@timeoutvoormensendier.nl of 06-24623147.

Er is een vervolggroep (stroomavonden) gepland op de volgende dinsdagavonden van 19.30-21.30u:

25 augustus, 8 september, 22 september, 6 oktober, 27 oktober, 10 november, 24 november, 8 december en 22 december 2020.

Locatie: Cursusruimte Smisserstraat 8, 6031 AE Nederweert

Cursuskosten voor deze serie: € 140,00 voor 9 avonden van twee uur.

Vraag een inschrijfformulier aan via info@timeoutvoormensendier.nl of 06-24623147.

 

N.B. Voor alle acitiviteiten geldt dat de deelnemers dienen te beschikken over een aansprakelijkheidsverzekering.